top of page

Vertaalcabines: hoe vergemakkelijken ze wereldwijde communicatie?

Bij het organiseren van een internationaal evenement worden meestal tolken ingezet. Deze tolken worden geïnstalleerd in vertaalcabines en zijn verantwoordelijk voor de simultane vertaling van uitwisselingen. Ontdek meer over de rol van vertaalcabines in wereldwijde communicatie bij Ege Stienon, specialist in de verhuur van vertaalapparatuur in heel België.

Het comfort van luisteraars dankzij vertaalcabines

Tolken spelen een cruciale rol op politieke topconferenties, wetenschappelijke conferenties, sportevenementen en andere belangrijke bijeenkomsten. Ze vergemakkelijken uitwisselingen door toehoorders in staat te stellen elkaar te begrijpen, zelfs als ze niet allemaal dezelfde taal spreken. Deze professionals zitten in transparante cabines die zijn uitgerust met een console. Ze luisteren perfect naar de sprekers en vertalen tegelijkertijd wat ze zeggen. Het publiek kan de discussies dus bijna zonder vertraging volgen.


Tolken profiteren van een uitstekende werkomgeving

Het doordachte ontwerp van de cabines zorgt voor maximaal comfort voor de tolken. Dankzij de goede geluidsisolatie kunnen ze de te vertalen toespraken horen zonder gestoord te worden door lawaai van buitenaf. Hun stemmen storen ook het publiek niet. In de goed geventileerde, goed verlichte cabines hebben de tolken een bureau dat toegankelijk is voor slechtzienden, een koptelefoon en een microfoon. Ze kunnen elke spreker verstaan, met direct zicht (of via een scherm) op de zaal.

Draadloze (infrarood)zenders zorgen ervoor dat de apparatuur op een praktische en comfortabele manier wordt opgesteld, omdat de ruimte niet vol ligt met kabels.


Faciliteiten voor elk evenement

Er kunnen zoveel cabines worden geïnstalleerd als er taalcombinaties nodig zijn. De controlekamer stuurt de audiostream naar de mensen die vertalingen in hun eigen taal nodig hebben. Het publiek profiteert dan van hoogwaardige simultane vertaling zonder interferentie. Indien nodig kunnen de cabines ook worden gebruikt om de uitwisselingen op te nemen, zodat een verslag kan worden bewaard in de vorm van een audiodocument.


Maak van uw internationale conferenties en seminaries een succes: huur vertaalcabines van hoge kwaliteit in Brussel door contact op te nemen met Ege Stienon.

Comments


Schrijf een reactie

Bedankt voor uw bericht!

bottom of page